Bijol

VILIČARJI

Naše podjetje zastopa in prodaja mobilne ter oprtne viličarje podjetja PALFINGER, ki so zaradi svoje oblike primerni za raznovrstno nakladanje in razkladanje. Oprtni ter mobilni viličarji se uporabljajo tako v civilne kot v vojaške namene.

Mobilni viličarji
Mobilni viličarji so zanimivi predvsem zaradi svoje funkcionalnosti in mobilnosti, saj jih je moč v kratkem času in na enostaven način pospraviti v zaboj, ki je zmontiran pod priklopnikom tovornega vozila. Mobilni viličar je daljinsko voden in je zaradi svoje majhnosti in pregibnosti nepogrešljiv povsod tam, kjer je potrebno na enostaven in hiter način naložiti oziroma razložiti raznovrstno blago. Ko je mobilni viličar zložen meri v dolžino 2430mm, v širino 1950mm ter v višino 810mm. Največja nosilnost mobilnega viličarja je 2100 kg in največji dvižni doseg 2850mm, poganja pa ga motor na dizelsko gorivo.

Oprtni viličarji
Oprtni viličarji so zanimivi predvsem zaradi svoje oblike, ki jim omogoča boljši dostop do naloženega tovora. Prodajna paleta oprtnih viličarjev je široka. Najnižja nosilnost je 1500 kg in doseg višine 2850 mm pri moči motorja 18 kW in vse do nosilnosti 2500 kg in dosega višine 3700 mm pri moči motorja 24,5 kW. Prednost oprtnega viličarja je vsekakor mobilnost, saj ga lahko pritrdite na zadnji del tovornega vozila, pri čemer služi za nakladanje in razkladanje blaga na samem terenu. Med drugim smo za potrebe Slovenske vojske v podjetju Bijol leta 2005 dobavili tri oprtne viličarje, ki vojski služijo za nakladanje in razkladanje razne vojaške opreme.