PALETNA DVIGALA

EN

Paletna dvigala

Podjetje PALFINGER GmbH je priznan proizvajalec dvigalno - nakladalnih naprav s sedežem v Salzurgu v Avstriji in podružnicami po celem svetu. Palfingerjeve naprave so zmogljive, saj so grajene z odlično kinematiko in velikim dosegom hidravličnih rok. Velika nosilnost žerjava in majhna masa omogočata uporabno nosilnost in s tem večjo ekonomičnost, prav to pa je v praksi najbolj zaželeno. Pri upravljanju je žerjav hiter in natančen. Posebno na področju geometrije gibljivosti se Palfingerjevi izdelki vedno znova dokazujejo s številnimi patenti in inovacijami. Podjetje Palfinger GmbH igra pomembno vlogo kot inovator na področju razvoja dvigalne tehnike.

Glede na moč se Palfingerjeva dvigala raztezajo od majhnih dvigal, predvidenih za montažo na manjša dostavna vozila ter dvigovanje majhnih bremen, do največjih dvigal, ki so namenjena za montažo težjih bremen na višini. Najmanjša dvigala PC poganja elektro-hidravlični agregat, odlikuje pa jih majhna teža, velika zmogljivost, nizka cena in majhni stroški vzdrževanja. Večja dvigala dobijo potrebno količino olja iz črpalke, ki jo poganja motor vozila preko ustreznega odgona. Dvigala se razen po zmogljivosti razlikujejo še po drugih značilnostih. Pri manjših dvigalih je značilno, da imajo ob vrtenju omejen kot obračanja, pri večjih dvigalih pa so modeli dvigal z neskončnim vrtenjem okrog svoje osi. Za doseganje optimalnega dvigovanja so pri dvigalih izdelali posebni ročični mehanizem, ki poveča moč in izboljša dvižno krivuljo. Podobno je tudi z elektronsko opremo dvigala, ki je skromnejša pri manjših dvigalih, medtem ko pri večjih dvigalih obstajajo zelo močne elektronsko podprte funkcije delovanja dvigala, ki so radijsko vodene. Ravno tako je tudi z varnostjo obratovanja, saj elektronski nadzor upravljanja skrbno nadzira stanje dvigala v vseh položajih. Pri paletnih dvigalih je zelo širok izbor dodatne opreme za namensko uporabo. Poleg klasičnega kavlja se dvigalo lahko opremi z različnimi grabilci, rotatorji, vitli, ... Za doseg večjih višin in dolžin je mogoče dvigalo opremiti z večjim številom hidravličnih teleskopskih rok.

Paletna dvigala se delijo tudi po načinu zlaganja:
  • dvigala, ki se pri transportu zlagajo prečno na vozilo za kabino in na previs vozila
  • dvigala, ki se transportirajo vzdolžno na vozilu


Dvigala se lahko montirajo tudi kot stacionarna, za prelaganje bremen na določenem mestu.
Paletna dvigala uporabljajo prevozniki za nakladanje in razkladanje tovora, gradbeniki za dostavo in montažo, gasilci za reševanje, elektro podjetja, komunala,…za svoje dejavnosti.


Vse pravice pridržane © 2015 Bijol d.o.o.

intro/
2.jpg